Ulaşım Durdu! Almanya’da Son 31 Yılın En Büyük Grevi
Almanya’da başlayan son 31 yılın en büyük grevi hayatı durma noktasına getirdi. Münih ve ülkenin en büyük havalimanlarından biri olan Frankfurt’a uçuşlar askıya alınırken, Alman demiryolları Deutsche Bahn tarafından uzun mesafeli demiryolu seferleri iptal edildi.
Almanya’da son 31 yılın en büyük ulaşım grevi; uçak, tren ve otobüs seferlerinin çoğunu durma noktasına getirdi.
Birleşik Hizmet Şube Sendikası (Ver.di) ve Almanya’nın en büyük sendikalarından Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (EVG) çağrısının ardından ulaştırma sektöründe çalışanlar, işverenleri zorlamak için gece yarısından itibaren 24 saatlik greve gitti. yüksek enflasyona karşı daha iyi ücretler ödemek.
Sendika üyelerinin grev eylemi nedeniyle Almanya’nın en büyük havalimanlarında çok sayıda uçuş iptal edildi.
Münih ve ülkenin en büyük havalimanlarından biri olan Frankfurt’a uçuşlar askıya alınırken, Alman demiryolları Deutsche Bahn tarafından uzun mesafeli demiryolu seferleri iptal edildi.
Avrupa’nın en büyük ekonomisinde, yük taşımacılığının büyük bir kısmının yanı sıra milyonlarca araç ve yolcu 24 saatlik grevden etkileniyor. Sabah saatlerinde 7 eyalette büyük trafik sıkışıklığı Alman polisi tarafından bildirildi.
Ver.di Sendika Lideri Frank Werneke, personel grevlerinin yüksek enflasyon ortamında milyonlarca işçi için bir hayatta kalma sorunu olduğunu belirtti.
Werneke’nin argümanları, patronların uyarı grevlerinin müzakerelere ağırlık verdiği yönünde. “Orta gelirli işçiler de dahil olmak üzere kamu sektörü çalışanları, elektrik, gaz ve gıdaya yapılan muazzam zamları özel bir yük olarak görüyor.”ifadesini kullandı.
Ver.di, toplu taşıma ve havaalanları dahil olmak üzere kamu sektöründe yaklaşık 2,5 milyon çalışan adı için pazarlık yaparken, EVG, Deutsche Bahn ve belediye ulaşım şirketlerinde yaklaşık 230.000 çalışanla görüşüyor.
Ver.di, Almanya’daki alışılmadık derecede yüksek enflasyonun etkilerine yanıt olarak, çalışanlar için yüzde 10,5’lik veya en az 500 avroluk bir ücret artışı istiyor.
EVG ise ücretlerde yüzde 12 artış veya ayda en az 650 avro daha talep ediyor.
Rusya-Ukrayna savaşı öncesinde enerjide büyük ölçüde Rusya’ya bağımlı olan Almanya, yeni enerji kaynakları arayışı nedeniyle yüksek enflasyondan olumsuz etkilenirken, ülkede son aylarda enflasyon Euro bölgesi ortalamasını aştı.
Almanya’da Ocak ayında yüzde 8,7 olan yıllık enflasyon, Şubat ayında beklendiği gibi değişmedi.