Adıyaman’da Trabzon Hurması Hasadına Başlandı
Türkiye’nin en çok ‘Trabzon Hurması’ yetiştiren iller arasında ikinci sırada yer alan Adıyaman’da hasat başladı.
Üretim alanı her geçen yıl artırılarak Gölbaşı ilçesinin tanınmış tarım ürünleri arasında yakın gelecekte yerini alacak olan ve “cennet meyvesi” olarak adlandırılan hurma hasadı Gölbaşı ilçesinde başladı.
Gölbaşı ilçesine bağlı Karaburun köyünde başlayan hurma hasadına Vali Osman Varol, Tarık Buğra Seyhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.
5 bin 500 dönüm üretim alanıyla üretim büyüklüğü açısından Türkiye’de 2. sırada yer alan Gölbaşı ilçesinde ortaya çıkan hurma, ilçenin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlıyor.
Hasada katılan Vali Osman Varol ve beraberindekiler, hurma topladı. Açıklamada bulunan Vali Osman Varol, “Trabzon hurması özellikle son yıllarda popülaritesi artan bir üründür. Bu ürünün üretiminde ilimiz söz sahibidir. Özellikle Gölbaşı ilçemizde yoğunlaşan üretim her geçen gün artmaktadır. Adıyaman’da keyifli bir tarım kültürü var, devletimizde üretimi destekliyor, katma değer “Değerin artması için çalışacağız. Geçmişte çok güzel çalışmalar yapıldı, yeni projeler ortaya koyarak katma değeri artıracağız” dedi.
Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, “Gölbaşı ilçemiz, lokasyon olarak Adıyaman’da hurma yetiştiriciliğinin yoğunlaştığı ilçemizdir. Adıyaman’da 5 bin 500 dekar alanda bu yıl 10 bin ton rekolte bekliyoruz” dedi. Trabzon hurmasının pazarlama sorunu yoktur. Hem yaş hem de kuru olarak işlenir.” “Piyasaya arz ediliyor” dedi. – ADIYAMAN